Gelegen in de vermaarde Yarra Vallei, de oudste wijnregio van Victoria en de koelste van heel Australië, behoort Soumah Winery tot de absolute top van wat Australië te bieden heeft. Het domein werd in 1997 opgericht door Brett Butcher. Als groot bewonderaar van Noord-Italiaanse wijnen uit Piëmonte, Trentino en Alto Adige alsook van Franse Bourgogne en Noordelijke Rhône wijnen, vond hij in Yarra de ideale locatie om een Australisch antwoord te bieden op wat hij van de allerbeste wijnen ter wereld beschouwde. In het koele klimaat van Yarra vinden druiven als Chardonnay, Pinot Noir, Nebbiolo, Brachetto en Pinot Grigio een 2de thuis. Zelfs Syrah, hier bewust niet gevinifieerd als Shiraz, en Viognier brengen hier wijnen voort die hun Europese tegenhangers met gemak naar de kroon steken. Kwaliteit begint in de wijngaard zelf waarbij de filosofie van kwaliteit boven kwantiteit op alle vlakken consequent wordt toegepast. Dit resulteert in buitengewone cool-climate wijnen die stuk voor stuk zelfs de meest fervente klassieke wijndrinker kunnen overtuigen en een perfecte weergave zijn van wat elke druivensoort en zijn terroir te bieden heeft. Soumah is vooral vermaard voor zijn Chardonnay en Pinot Noir maar behaalde ondertussen ook met al zijn andere wijnen de hoogste scores en onderscheidingen.
Mooie glanzende, licht, gele kleur. Deze frisse, jonge en complexe Chardonnay biedt aroma's van perzik, meloen en steenfruit begeleid door een delicaat toetsje boter en vanille.
Schitterende licht, goudgele kleur met groene reflectie. Directe aroma's van perzik en abrikozen begeleidt door meer delicate toetsen van bloemen als kamperfoelie en een vleugje sinaasappel en ceder.
Donkere paarsrode kleur. Moderne neus met veel donker fruit als zwarte kersen en pruimen, viooltjes, peper en kruiden waarna meer gerookte tonen van het hout, tabak en leder naar voren komen.
Mooie goudgele kleur. Romige neus met levendige tonen van citrus en nectarine begeleid door diepere tonen van geroosterde noten, verse eik, honing, vanille en een vleugje boter.
Donkere paarsrode kleur. In de neus valt heel wat te ontdekken: zwarte en blauwe bessen, viooltjes, zwarte peper, kruidnagel, bosgrond en heerlijk geroosterde tonen van de nieuwe eik.