Helder rood met diepe paarse schitteringen. Mooie van aroma's van rode bes, kers met florale hints. Zeer expressief fruit in een uitskende balans. Mooie, lange afdronk.
Deze wijn gaat heel mooi bij gevogelte. Maar kan ook uitstekend bij fijn wild verschillende charcuterie, vegetarische groentepotjes en stevige vissoorten.
Klimaat:
Semi-continentaal klimaat dat enigszins wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan.
Ondergrond:
Granietzand en klei.
Vinificatie:
Wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, de bodem bestaat uit roze graniet, bros en dooraderd met mangaan. 10.000 wijnstokken / ha. Met de hand geplukt, ontsteeld en gefermenteerd tot 15 dagen met een pre-fermentaire koude bordeaux maceratie van 7 dagen, persen en zeven voor een maximale expressie van het terroir. Rijping op vat of in eiken vaten gedurende een paar maanden. Hier verwerft de wijn volheid, souplesse en ontwikkelt zich het hele boeket.