De smaak is rijk en ondersteund door een mooi uitgebalanceerde structuur. Lange, elegante afdronk die fruit en kruiden combineert.
Zijn veelzijdig maar toch wel complex en kruidig karakter vraagt om smaakvolle gerechten zoals geroosterd rundvlees, stoofschotels en rijpe kazen. Albarossa is trouwens een kruising tussen Barbera en Nebbiolo di Dronero. Deze Nebbiolo heeft echter niets te maken met de koning uit Piëmonte! Het was eigenlijk een vergissing van de maker die dacht dat hij met de echte Nebbiolo te maken had ...
Monferrato heeft een warm continentaal klimaat met invloed van de Middellandse zee en van de omliggende bergen. De winters zijn vrij koud met sporadisch neerslag. De zomers zijn warm en redelijk droog.
Zuid-west georiënteerde wijngaard op hoogte van 250-300m met een bodem die veel kalk en klei bevat.
Albarossa, Barbera del Monferrato, Dolcetto di Ovada en Cabernet Sauvignon. Worden met de hand geplukt en gescheiden gefermenteerd in inox vaten onder een temperatuur van 28°C. Op diezelfde vaten gebeurt ook de malolactische gisting waarna de samengestelde wijn verder rijpt in grote 500 Liter vaten gedurende een periode die naargelang de jaargang varieert.
Jaartal: | 2018 |
Brand: | Tacchino Luigi |
Titel: |
DI FATTO - Monferrato Rosso Doc
|
Druivensoort: | Albarossa, Barbera del Monferrato, Dolcetto di Ovada e Cabernet Sauvignon |
Klass: | |
Streek: | Piemonte |
Land: | Italie |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14.00 |
Ltr.: | 0.75 |