Heldere rode kleur met baksteen rode tinten. Aroma's van bramen, kersen en cassis, alsook ceder, olijventapenade en rijpe rode peper. Lichtgeel, met groene tinten. Fijn evenwicht en een bevredigende structuur met een boterachtige afdronk. Goeie Bewaarwijn
AWARDS: Gouden Medaille 2015 Cairns Show Wine Awards Trophy Top Gold Class 'Best Cabernet Sauvignon'.
Klimaat:
Warme zomers en vochtige maar milde winters. Een koele start, gevolgd door perfect weer voor de bloesem.
Bodem:
Leem en klei met onderliggend leisteen.
Vinificatie:
De druiven werden geoogst in maart in de koelte van de nacht, om de aromatische en delicate smaak te behouden. Gedeeltelijke wijnpercelen werden afzonderlijk geplukt wanneer ze een optimaal niveau van smaak bereikt hebben. Elk perceel was koud bewaard gedurende vijf dagen, opgewarmd en gefermenteerd in een open-top vergisters. Dagelijks overpompen om de gewenste kleur en smaak te bekomen. Rijping op Franse en Amerikaanse eik.