Het domein behoort al 4 generaties toe aan de familie Roussely. Sinds 2001 staat Vincent Roussely aan het roer. De wijngaarden liggen vlakbij het kasteel van Chenonceaux in het hart van het dorp Bourré en beslaan een oppervlakte van 26 hectares in de appellation Touraine en Touraine-Chenonceaux waarvan sinds 2007 8 hectare toebedeeld is aan biologische teelt. Ze zijn beplant met Sauvignon, Pineau d’aunis, Chenin, Gamay, Cabernet Franc en Côt. Vincent maakt deel uit van een nieuwe lichting wijnbouwers die respect voor het terroir en het leefmilieu hoog in het vaandel dragen. De wijngaarden worden op biologische wijze beheerd zonder gebruik van pesticiden en volledig met de hand geplukt.
De oudste wijnstokken op het landgoed zijn ouder dan 80 jaar.
De bodem van kleiachtige kalksteen en vuursteen, evenals het gematigde klimaat zorgt voor een prachtige uitdrukking van de Sauvignon Blanc. Deze druif vertegenwoordigt 80% van het de totale wijnbouw
De Domaine du Clos Roussely Canaille Touraine Gamay is een rode wijn afkomstig uit de Touraine-regio van de Loire-vallei in Frankrijk. De wijn is gemaakt van 100% Gamay-druiven, die met de hand zijn geplukt en zorgvuldig zijn geselecteerd.
Mooi helder geel met groene reflecties. In de neus intense aroma's van tropisch fruit en florale hints. In de mond lekker sappig en redelijk vol met smaken van perzik en abrikoos in een mooie balans gevolgd door een heerlijke lange afdronk.
Heerlijke biologische wijn met een granaatrode kleur en zeer delicate aroma's van rijp rood fruit en een toetsje vanille. De smaak is vol en soepel met een zeer mooie balans gevolgd door een heerlijke afdronk.
De Domaine du Clos Roussely CHENONCEAUX Touraine Sauvignon is een witte wijn afkomstig uit de Loire-vallei in Frankrijk. De wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven, die op biologische wijze zijn verbouwd.
Een mooie heldergele tint met licht groenige highlights. Intense geuren met tonen van exotische vruchten en aroma’s van witte bloemen. Breed smaakpalet met een uitstekende balans. Lange afronk met aroma’s van abrikoos en perzik.