Viña Chocalán is een relatief nieuwe, ultramoderne wijnmakerij met een uitgesproken eigen stijl die naar de top van de nieuwe wereld snelt. Het werd in 1996 opgericht door Guilhermo Toro, een gerespecteerde Chileense zakenman die succesvol was als producent van wijnflessen. Het was zijn langgekoesterde droom zijn flessen te mogen vullen met zijn eigen hoge kwaliteit rode wijn. Vandaag de dag zwaait hij nog steeds de scepter over het wijngoed, bijgestaan door zijn 5 zonen.
Het wijnhuis Viña Chocalán is gelegen in Santa Eugenia de Chocalán, een klein stadje in de buurt van Melipilla (70km van Santiago) aan het kustgebied van Maipo Valley. Een lokatie met speciale mogelijkheden voor de productie van zeer hoge kwaliteit rode wijnen met een eigen karakter.
Vandaag de dag is Viña Chocalán 1 van de meest hoogstaande producenten van Chileense rode en witte wijn.
Aroma's van cassis en gekonfijt fruit. In de mond krachtig met een florale en kruidige toets met hints van vanille en karamel. Krachtig, elegant en evenwichtig
Helder geel van kleur. Expressieve neus met tropisch fruit. Medium bodied met een fris zuurtje en zoetje en iets van toast. Prachtige wijn met een lange finale.
Robijnrode kleur en aroma's van zwarte kersen en cassis. Zachte smaken van vanille en hazelnoten door de rijping in eiken. Goede en balans en een lange afdronk.
Robijnrode kleur. Rijp zwart fruit, pruimen en een kruidig toetsje in de neus. In de mond zacht en romig met toetsen van chocolade en fruit en een lange finale.
Gedroogd fruit en cassis in de neus. In de mond floraal en kruidig met hints van vanille, karamel en een rokerig toontje. Vol, evenwichtig en 'n lange finale
Aroma's van zwart bosfruit die terugkomen in de mond aangevuld met zachte toetsen van hazelnoot en vanille. Vol en mooi in balans met een lange afdronk.