Groote Post is een schitterend wijngoed op zo'n 100 km ten noorden van Kaapstad. Het is gebouwd in 1808 en is sinds 1972 in handen van de familie Pentz. Ook al vonden Peter en Nick Pentz 1000 hectare geschikt voor wijnbouw, ze besloten om maar 120 hectare aan te leggen. Ze willen er voor zorgen dat alleen de beste druiven gebruikt worden. De wijngaarden liggen op de heuvels van de Kapokberg in de Darling Hills. Een unieke ligging zeer dicht tegen de westkust op 7 kilometer van de Atlantische Oceaan op 400 meter hoogte. Hierdoor profiteren de druivenstokken optimaal van de koele zeewinden.
Eigenaar Nick Pentz en wijnmaker Lucas Wentzel maken een schitterende serie wijnen van herkenbare Zuid Afrikaanse signatuur, maar in iedere wijn is de passie voor kwaliteit te proeven!
Opmerkelijke fruitige intensiteit en vol van karakter. De 2018 vintage heeft een overvloed aan appel en guave smaken. AWARDS: "Platter’s by Diners Club South African Wine Guide" gaf deze Chenin Blanc 2016 in 2017 3 sterren.
Schone frisse neus met hints van citrus door de Sauvignon Blanc. In de mond een mooie fruitige intensiteit van de Chenin Blanc en elegante diepte van de Sémillon. Heerlijke smaken van groene appel en tropisch fruit.
Fluweelzachte wijn met aroma's van sappige rijpe bessen en pruimen en een vleug witte peper. Heerlijk soepel mondgevoel en mooie versmolten tannines zorgen voor een elegante afdronk.
Veel fruitige aroma's van limoen, kruisbes en kiwi's met een hint van mineraliteit. Een intense volle wijn met een smaak die blijft hangen. Deze vintage blijft imponeren als een van de beste Sauvignon Blancs in Zuid-Afrika. Platter’s by Diners Club South
Een volle en gulle wijn met kenmerkende aroma's van witte peper en viooltjes in de neus. In de mond veel donker fruit en veel kruidigheid. Een mooie vloeiende en elegante stijl Shiraz.
Deze 'Vonkelwijn' Methode Cap Classique of Methode Champanoise is heel licht zalmroze getint met aroma's van aardbei en vanille. In de mond heerlijk droog met een toetsje gist en brioche. AWARDS: "Platter’s by Diners Club South African Wine Guide" gaf de
Fluweelzachte wijn met aroma's van sappige rijpe bessen en pruimen en een vleug witte peper. Heerlijk soepel mondgevoel en mooie versmolten tannines zorgen voor een elegante afdronk.